Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

"Slušní Češi" v akci... za nacistů to kolaborovalo, za komunistů udávalo sousedy a zavíralo vlastní hrdiny do lágrů, no a teď se konečně zase našel někdo, kdo se nemůže účinně bránit... a protože spousta z uprchlíků by jim dokázala dát na boudu, proč si netroufnout na holku co má v sobě trochu lidskosti.

Nevím, jestli sem to jako malý nevnímal, jestli to s Čechy opravdu jde tak rychle z kopce, nebo jestli se prostě jenom póvl přestal stydět... každopádně postupně člověk přestává být hrdý na to kde se narodil. Lidi shlukující se pod "šibenicemi" strašáků, co se od Hitlera přiučili jak manipulvat davem. Stádo co vztekle sdílí každý Okamurův skandální projev, aniž by byli ochotní si za 10 minut ověřit jak mele kraviny.

Chápu že se lidi bojí a taky chápu, že ne každý má v sobě tu ochotu, nebo odvahu pomoct lidem, kteří se mu zdají cizí. Západní svět s Islámem dost dlouho válčil, přišli sme tam o spoustu dobrých vojáků a pokud člověk nějaké "muslimy" nezná osobně, má dost okleštěný úhel pohledu. Každopádně napadat někoho kdo pomáhá lidem utíkajícím před válkou je prasárna. Nemá cenu tady rozebírat jaký na tom máme podíl viny, kolik ČR momentálně vydělává na zbrojním průmyslu který jede naplno... tohle stejně nikdo slyšet nechce aby se mu dobře spalo. Co je ale zůstává faktem je, že sme se zavázali pomáhat obětem válečných konfliktů, jsme součástí EU (což kromě výhod nese... světe div se i povinnosti)... Evropa není Rusko a dané slovo se má držet.

Pokud nemám jak (nebo nechci) pomoct, tak uhnu z cesty a nepletu se pod nohy... ale neházím pod ně klacky těm, co mají víc odvahy a lidskosti.

Vřele děkuji slečně za její práci, odhodlání, ochotu pomáhat a bránit hodnoty Západu... a hlavně děkuju za to, že díky lidem jako je ona se člověk ještě nemusí stydět za svoji státní příslušnost.

PS: Výhružky ze znásilnění a napadání byť prostřednictvím sociálních sítí, jsou už nějakou dobu trestné... nechte to na policii.

8 32
možnosti

Pomáhat obětem válečných konfliktů neznamená akceptovat příchod statisíců osob ani v nejmenším nerespektujících zákony evropských zemí. 

Vyhrožovat někomu, kdo "lidsky pomáhá" je nešťastné, ovšem pochopitelné.

19 0
možnosti
ZZ

Tak ste si pobrecela, ze vas stanek napadli fotbaloví fanoušci... Že to absolutně nemá co dělat s Islámem protože todle chování fotbalových hooligans nikterak nevybočuje z řady jejich po desetiletí víkendových aktivit a že je tedy nesmysl dávat mezi to jakékoliv rovnítko vám evidentně uniká... I když vlastně... Pokud se nad tím zamýšlím trochu hlouběji, tak lze hledá shodne prvky mezi Islamem a Hooligans.... Muslimové v davu budou jednat na základě své ideologie stejně, jako ti hooligans.... Tedy vlastně ti kterým pomahate se jednou budou chovat jako ti oškliví násilničtí hooligans... ( to dnes už víme z toho co se děje na západě v Evropě)... Tedy jedním dechem tu karate fanoušky sparty za jejich nasilnicke sklony a zároveň pomahate "fanouškům" vymatlanýho Aláha kteříse budou v budoucnu chovat úplně stejně z opačné strany.. ( trosku schizofrenie)..

23 1
možnosti
MP

Pane Zajicek, je videt, ze jste jeste nikde nebyl. Jedte se podivat do Berlina ci Essenu, jaky prinos imigranti maji pro celou spolecnost. Plati najmy, dane, pracuji ve fabrikach.

1 10
možnosti
MP

Klobouk dolu za Vasi praci. Je ostudne, ze spoluobcane Vas napadli a policie tomu prihlizela. Velka cast ceske spolecnosti je jeste v rozvojovem stadiu. Utecencum podsouva nasili a sama je nasilna.

4 21
možnosti
VM

V16i60o19l58a 60M79o77d14r54á

3. 11. 2015 22:22

Incident neomlouvám, ale byl vcelku izolovaný. Nevím, zda se z akce party fotbalových fanoušků dá usuzovat, že je většina společnosti násilná.

7 0
možnosti
AL

Tipuju, že tato "slečna" je ještě panna!

1 12
možnosti
MP

A ja tipuji, ze Vam do toho nic neni. Mate problemy ve Vasem sexualnim zivote? Rekl Vam jiz nekdo, ze to je otazka intimni a jen hulvat rika takove veci?

5 2
možnosti
BH

Co vám Česká republika provedla, že máte potřebu jí zničit a kde budete fňukat až se tak stane?

43 4
možnosti
JD

J43a13n 27D22o79s32t85a22l

3. 11. 2015 20:25

Podle mne nám nejvíc ubližuje ten zásadový postoj - o nikoho nestojíme a kvóty odmítáme. Výsledkem bude, že z Německa dostaneme, řekl bych, 2. jakkost, tj. ty, kteří nejsou těmi nejvýhodnějšími imigranty z pohledu vzdělání, potenciálem asimilace a rychlé integrace do společnosti. ...a nebudeme si mít na co stěžovat. S procesem imigrace nepomůžeme, tak holt dostaneme, co si zasloužíme. Tenhle článek a zejména diskuze pod ním, to jenom dokresluje. Jsme holt malý národ malých a ustrašených lidí, co si nezaslouží respekt okolních zemí.

3 13
možnosti
MO

Už začátek blogu je úsměvný:,, Ze strany uprchlíků jsme se nikdy nesetkali s nenávistí" . Pokud jste ti co jim pomáhají tak by ani největší odpůrce islámu od nich nečekal agresi:-).

Pokud váš stánek napadli fanoušci Sparty - tito lidé prostě jsou násilníci a NEJSOU typičtí čeští antiislamisté. To trochu pletete pojmy - na demonstracích IVČRN- BPI jsou většinou muži i ženy středního věku. Nějací skins se tam obvykle objeví, ale jejich počet je zanedbatelný. Mají raději Vandase.

Jinak musíte brát v potaz že vaši aktivitu neschvaluje většina národa, tak se nedivte.

56 0
možnosti
VM

V25i26o74l96a 12M53o65d69r71á

3. 11. 2015 12:20

Mně přijde smutné, že se lidé negativně vymezují vůči někomu, kdo prostě jen na lidské úrovni pomáhá.

S tím, že fanoušci Sparty či čehokoli jiného nejsou zrovna typický vzorek české populace, ale souhlasím. Nadpis článku je v tomto směru zavádějící - skupina fanoušků pro mě není "agresivní dav" (dav je náhodný shluk lidí).

5 0
možnosti
BT

jste poněkud naivní nebo žijete ve věži ze slonoviny

lidé tady v drtivé většině uprchlíky nechtějí, mají z nich strach nechtějí s nimi žít atd atd takže každý který jim bude tady pomáhat bude automaticky pro ně nepřítel, s tímto jste přece musela počítat, nějaké morální apely jsou zbytečné

26 2
možnosti
VM

V65i53o62l81a 68M58o85d77r47á

3. 11. 2015 12:25

Mně aktivity dobrovolníků přijdou užitečné. Poradí, pomohou, navedou třeba na další vlak. Nevím o tom, že by přemlouvali uprchlíky, aby zůstali v Praze. Naopak jim mnohdy pomůžou, aby Prahu opustili rychle a bez komplikací. Což je i v zájmu těch, kteří uprchlíky nevidí rádi.

2 3
možnosti
JB

Taková hezká sluníčkářka, ale nechápe, že si podporou milionů migrantů, pod sebou řeže větev. Je mi jí líto.

28 2
možnosti
TO

Dobrovolnictvi snad zalezi ciste na poskytovateli pomoci,komu pomahat bude....z ciste humanniho hlediska s touto slecnou souhlasim..vzpomente si na leta pred rokem '89kdy i nasim uprchlikum pred rudou zgerbou pomahal cely svet (udelovanim pobytu napr.)..plne souhlasim se slecnou,kdyz se pta,kde ze je ten pocit bezpeci v obcanskem souziti za ktery se odpurci migrantu tak stavi?migrace je proste znameni doby coz je potrebne respektovat...nebyt toho, ze nas tu Havel kmil XY let bludy o lasce a harmonii,meli bychom uz ted fungujici system ktery by uprchliky prijal,ale zaroven by byl zajisten striktni dohled po dobu nezbytnou a pokud by ten ktery uprchlik nesplnil kriteria vyzadovanw zakonem ci by je následne porusil,byl by expedovan do zeme vyroby....ti lide si pravo na zivot zaslouzi a nezbyva nez respektovat

5 5
možnosti
VB

Souhlasím, až na tu zmínku o Havlovi. Přece touha po lásce a harmonii... a pravdě... nemusí být nutně bludy, no ne? :-)

btw, byl jsem v 80. letech v "lágru" v Lebachu, Sársko, Německo.

2 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6044x
Historička a antropoložka, nadšenec do marketingu a PR, foodblogerka a nenapravitelná sluníčkářka. 

Seznam rubrik