Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

bluetake

19. 4. 2009 13:10
Pro S.T.A.L.K.E.R

Pisete- cituji " Můj otec - obyčejný dělník a nekomunista - dokázal z dělnického platu postavit svépomocí dva baráky. Jestlipak by bylo něco takového možné dneska - z dělnického platu? " Tak to byl obycejny prizivnik a podvodnicek, protoze postavi za komunistu dum mohli jen a pouze lide, kteri neco nekde sulili na pracovisrtich, "prilepsovali" si podle velmi rozsireneho rceni, ze kdo nekrade, okrada rodinu apod. Tenkrat se dal barak postavit za nejakych 150-200 tisic, ale HRUBY plat, slusny hruby plat byl 3,5 - 4 tisice. Takze tim, ze vas otec dokazal z delnickeho platu postavit takove baraky dokonce 2, bych se na vasem miste moc nechlubil. Too nem vypovida pomerne dost a o vas a vasi naivnosti take....Nemate ocividne ani poneti o tom, co a jak tenkrat bylo. A ze nevidite rozdil mezi tehdy a ted ? pak jste nejenom naivni ale i slepy. Jste schopny ? Umite svou praci dobre ? Mate otevrene dvere do celeho sveta, ukazte ,co umite. Ale ja vim, brblani je jednodussi....

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

19. 4. 2009 13:36
Re: Pro S.T.A.L.K.E.R

No, čekal jsem, že se do mne opře nějaký "laciný internetový antikomunista". Dočkal jsem se ovšem reakce od ještě většího ksindlu - od "laciného internetového moralisty".

Bulíku, ty nevíš vůbec nic a už máš jasno. Tedy, jednak ty baráky se nepostavily přes noc a najednou, ale mluvím o periodě cca čtvrstoletí. První byl financován zejména z peněz tchána, otec se rozhodl si postavit vlastní až potom, co se s tchánem rozhádal.

A když bys občas použil mozek - z čísel, která jsi uvedl, je přeci jasné, že na barák se dalo v hrubém ušetřit za 5 let.

To není takový problém, zvláště když v létě o dovolenou nejedeš  k moři ale k "mýchačce"!

Opravdu mne podobní hrdinové, co jsou se vším hled hotoví, fascinují. Řekl by jsi mi do očí, že můj otec je zloděj? Určitě ne, protože pokud nemáš před 2 metry a přes metrák, vytřel bych s tebou hajzlíky.

0 0
možnosti
MH

Černá Máry

19. 4. 2009 13:01
Vládu jedné strany jsem zažila

do svých necelých sedmnácti. Není příjemné vzpomínat téměř po dvaceti letech na to, jak jsem se klepala jak ratlík, jestli to soudruzi v listopadu zase "votočej" a já poletím z gymplu jako vlaštovka. Maminčině rodině sebrali v padesátých letech veškerý majetek. Dědečka, který byl soudcem, poslali stavět cementárnu do Prachovic. Na jeho místo přišli soudci z lidu... Mámu nenechali dostudovat, teta nemohla ani pomyslet na to, že by se hlásila na medicínu.  A víte, co mě štvalo nejvíc - tehdejší duševní bída a nesvoboda. Někdy si kladu otázku, jestli to není dneska ještě horší. A hlavně, jestli byste Vy, dnešní mládež, která má nároků na zahraniční cesty a studia čtyři kýble, ale k volbám se nedostaví, byli ochotni obětovat něco pro svobodu druhých....

0 0
možnosti
P

Petr_1

19. 4. 2009 13:31
Re: Vládu jedné strany jsem zažila

V padesátých letech, to je před půlstoletím. To se tehdy děly věci. Stejně tak by mohli černoši v Americe hořekovat nad tím, jak nemohli v 50-60 letech 20 století studovat, a to jenom proto, že neměli tu správnou barvu kůže. Co tím chci říct, ono v každé společnosti najdete spoustu křivd, které se staly před x lety.

Ano, je nutné na zlo nezapomínat, ale je chybou se na to úzkostlivě upínat a neustále tím strašit a naroubovávat na dnešní společnost, které je diametrálně odlišná od té před padesáti lety. Přijde mi to jako hloupé zastrašování. Stejně můžete hlásat: "Nejezděte do Ameriky, bijí tam černochy.", "Nejezděte na olympiádu do Číny, porušují tam lidská práva" (a přitom je výzva psána na PC, který byl z poloviny vyroben v Číně. ;-D

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

19. 4. 2009 12:23
Ještě pár poznámek

Všem těm "internetovým antikomunistům" bych rád připomněl, že dokonce ani Topolánek nemá s Fischerovou minulostí žádný problém. Zase se ukazuje, že poskokové jsou horlivější než jejich pání;-D.

Dále. Můj otec - obyčejný dělník a nekomunista - dokázal z dělnického platu postavit svépomocí dva baráky. Jestlipak by bylo něco takového možné dneska - z dělnického platu?

A dále. Dnešní doba je stejná jako za normalizace, jediný rozdíl je v tom, že možnost není jedna, ale je jich několik. To vytváří zdání plurality a svobody. Ale běda, pokud si z nabízených odpovědí nevybereš - hned je z tebe "extrémista"

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

19. 4. 2009 12:31
Re: Ještě pár poznámek

A platí to i v jiných sférách. Dneska máme pojem "firemní kultura". Kdo není ochoten se zglachšaltovat podle "firemní kultury" (nevím, kterého hajssla napadlo takto zneužít slovo kultura. Nebo to byl jenom dement, co neznal význam toho slova?), ten se stává nepovýšitelným. Dříve jste museli chodit na brigády, vylepovat nástěnky a účastnit se stranických aktivů, dneska chodíte na mimořádné směny, děláte na požádání nesmyslné powerpointové prezentace, chodíte do práce v "předepsaném" oblečení... Kde je rozdíl? Jedině ve zdánlivé pluralitě dneška. Ale pokud se rozhodnete soudobé plurality využít, rychle zjistíte její mámivost - zjistíte, že ono to je všude v podstatě stejné:-/.

0 0
možnosti
HF

Henry Ford

19. 4. 2009 11:58
Naivko

Člověka v něm můžete vidět na zahrádce. Ale v podstatě politické funkci je to komunista se vším všudy. 

0 0
možnosti
B

berros

19. 4. 2009 11:43
odvaha bez zkušenosti

Z informací v profilu a bohužel i obsahu článku soudím, že autorka je mladý,pravděpodobně ještě studující člověk. Fascinuje mě kolik mladých lidí má odvahu popisovat období, které  vlastně vědomě ani neprožili. Domnívám se, že člověk který je dnes mladší než 30ti let, není vybaven na to se dostatečně kvalifikovaně vyjádřit k tomu co vlastně komunismus znamená. Autorky bych se proto rád zeptal, jestli si  taky pamatuje na to jak musela v mateřské školce jako malé dítě překreslovat obrázek ruského křižníku Aurora, protože na kýlu byla místo rudé hvězdy nakreslená  lodní kotva ?

0 0
možnosti
ŠF

stev

19. 4. 2009 9:28
Autorka mi mluví z duše.

Nebyl jsem v KSČ, to podotýkám aby bylo jasno. Patřím však mezi lidi, kteří v socialismu prožili 30 prvních let svého života. Mí rodiče v tomto prostředí prožili celý svůj produktivní věk. Moralisté, kteří odsuzují lidi, podle toho ve které době žili a přizpůsobili se jí, jsou neuvěřitelně hloupí, přímo nebetyčně hloupí lidé. Není směrodatné, zda do KSČ vstoupili, ale co sami dělali, jak se sami chovali, zda byli prospěšní, či naopak zhoubní pro své okolí. Paušalizace není na místě. Je pohodlným obyčejným primitivismem. Rv

0 0
možnosti
D

DeadZed

19. 4. 2009 10:20
Re: Autorka mi mluví z duše.

Máte pravdu - mezi gaunery, co do KSČ vstoupili musíme rozlišovat ty větší, kteří vážně škodili, kde mohli a ty menší - ti tam byli hlavně proto, aby se měli lépe a na morálku kašlali (podotýkám že většina lidí tam NEbyla, tedy šlo žít i bez toho - lezli tam hlavně vyčuránci a všemožní lumpové... jak podobné z dnešní politikou...)

Každopádně ani ti první ani ti druzí by neměli být na postu premiéra.

0 0
možnosti
GO

DISK

19. 4. 2009 8:27
Nesouhlasím s tímto spotem.

 Článek, na který reaguje je o většině těch, kteří místo zpronevěření se, zvolili cestu trnitější, ale mají čisté svědomí.

 Kdo byl členem KSČ, nese svůj díl zodpovědnosti na tom, kam tato země došla - ostatně, vedoucí úlohu strany si vymysleli komunisti sami.

 Myslím si, že designovaný premiér by měl zřetelně vysvětlit, proč a jak to s jeho členstvím v KSČ bylo.

 A autorka článku, který Vás tak zvedl ze židle se jmenuje Machalická  ;-)

0 0
možnosti
P

Petr_1

19. 4. 2009 5:12
pche

Souhlasím s autorkou článku. Všem těm rádoby antikomunistům, kteří mají nutkání veřejně a opakovaně prezentovat svůj antikomunismus, nevěřím ani nos mezi očima. Vsadil bych se, že víc komunistů byste našli v nekomunistkých parlamentích stranách, než kolik jich je v KSČM.

0 0
možnosti
D

DeadZed

19. 4. 2009 10:14
Re: pche

"Vsadil bych se, že víc komunistů byste našli v nekomunistkých parlamentích stranách, než kolik jich je v KSČM."

Na tomhle je dobřer vidět jaký jsi pako:-)

0 0
možnosti
K

Kvalich

18. 4. 2009 22:37
Mně také

Soudružko Sreiberová, mně je úplně jedno že jste krá.a

0 0
možnosti
H

Hump

18. 4. 2009 21:39
Bud sem prispivaji sami 20leti a nebo byvali disidenti

je s podivem kolik protikomunistickych odbojaru se tu vyrojilo, predtim drzeli krok a pusu ale nyni klidne a pod anonymnim nickem kdy nikdo nepozna, ze nedavno prevlekli kabat maji myslenek a hlavne smyslenek plnou hlavu, urcite schvaluji bratriky Masiny a jejich odboj, ale sami volili narodni frontu bez mrknuti oka.

0 0
možnosti
J

jamasa

18. 4. 2009 22:18
Re: Bud sem prispivaji sami 20leti a nebo byvali disidenti

Pane Vldimíre Pánku, dejte už pokoj! Opravdu již nikoho nezajímáte! Kolik vláken ještě otevřete?

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6044x
Historička a antropoložka, nadšenec do marketingu a PR, foodblogerka a nenapravitelná sluníčkářka. 

Seznam rubrik