Děkujeme za pochopení.
věrnostní program
Do vývaru zeleninu zásadně čerstvou
a napřed ji orestovat, potom jenom nechat změknout na skus!
nocenka
No podívejme,
náhody opravdu neexistují. Zrovna nedávno jsem si tak nějak vzpomněla na nepříjemné úřednice ze studijního a s tím i a váš dřívější blog, který byl přímo ukázkovým příkladem takového přístupu... A vy jste tu zas. Tentokrát jako vzorná vševědoucí kuchařinka, to jsou mi věci.
venenum
z pečeného masa ?
Kdesi psali, že vývar je nejlepší z pečených skeletů (zbývají po obrání masa z pečeného kuřete), dochucený výpekem z kuřete. Nemám s tím ale žádné zkušenosti, protože kosti vždycky skončí v koši. Je tu někdo, kdo to zkoušel ?
Rivka Soferovic
Re: z pečeného masa ?
Já jsem to kdysi zkoušela a přišlo mi to hodně mastné a navíc zabarvené kořením na kuře, V restauraci, kde jsem byla na stáži se ale kuřecí skelety(které zbyly z naporcovaného syrového kuřete) nejdříve prudce opekly v troubě...
pedr64
na začátku použít vřelou vodu
místo studené, nebude se dělat tolik pěna a vývar bude čistší
Rivka Soferovic
Re: na začátku použít vřelou vodu
tak za studenou vodou si teda stojím... protože u teplé vody se maso zatáhne a možná se neuvolní bílkoviny, ale taky se neuvolní tolik chuti. Já jsem teda 100% za studenou vodu a radši budu vývar "čistit".
markyz.Gero
jen poznámku
nikdy zeleninu která se vařila s vývarem, vždy použít novou čerstvou a nechat ji ve slitém vývaru jen změknout na skus
Rivka Soferovic
Re: jen poznámku
podle mě je to věc diskuze... třeba Václav Frič během svého videa o tradiční české kuchyni několikrát použil zeleninu z vývaru... spíš by mě zajímalo jestli netušíte, jak to je s tím solením? dělám to správně, když solím až nakonec?
- Počet článků 22
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 6044x