Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

5. 12. 2011 16:22
taky

jsem objevil pár mezer ve vzdělání :-/ Ale překlepu jsem si všiml, "bouillabaisse" se píše takhle, tak ať to nemate studentstvo. Jinak je fajn, že jste si dala práci všechny ty cizí termity dát přehledně do kupy :-)R^

0 0
možnosti
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

5. 12. 2011 16:45
.

...a možná bych si dovolil navrhnout doplnění o "bouquet garni", občas se v receptech uvede jen tohle, myšlen je svazeček (nebo hedvábný sáček) obsahující základní bylinky, a "court-bouillon", "krátký vývar" ze zeleniny s vínem, v němž se potom pošíruje.

1 0
možnosti
J

jupp

6. 12. 2011 1:35
Re: taky

Bezva!

Juliana ja nerad :-( !!! Ja chci vzdycky Julianu ;-€ !!!!

Pridal bych brunoise. (julienne je zelenina narezana tak na velikost sirky, btunoise kosticky z te sirky.)

Posirovana vejce jsou castejsi, nez posirovana hruska.

A kdyz tam mate rouille, tak tam "musite" pridat aioli (to prvni I ma dve tecky, nezvladl jsem vyrobit)

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6044x
Historička a antropoložka, nadšenec do marketingu a PR, foodblogerka a nenapravitelná sluníčkářka. 

Seznam rubrik